Terugblik seizoen 20/21

2021: Weer een coronajaar. Een vreemd jaar voor de hele wereld, ook de brassbandwereld. Maar gelukkig gaat het coronatechnisch steeds wat beter en konden we eind van het seizoen toch weer opstarten.

Na enkele online meetings mochten we op 3 juni weer voor het eerst met z’n allen samen repeteren in de kerk in Heusden. Daarna konden we gelukkig weer gebruik maken van ons eigen muziekgebouw De Drieklank.

Op 3 juli hadden we een leuke dag ‘in en om de Drieklank’. Een dag waar de jeugd samen met het A-orkest een repetitiedag hadden met aansluitend een concert. Voor de jeugd erg leuk om eens te proeven hoe het is om in een groot orkest te spelen en voor de leden van het A-orkest een uitdaging omdat er werd geswitcht van partijen. Dit om eens te ervaren hoe het is om een andere positie te hebben in de band. Kees Treffers (dirigent B-orkest en Es-cornettist van het A-orkest) dirigeerde deze dag.

 

 

Op 10 juli gaven we een buitenconcert op het Marktplein in Wijk en Aalburg. Wat heerlijk om dit weer te mogen en kunnen doen met z’n allen!

 

 

Ook was het een bijzonder jaar omdat onze dirigent Anno Appelo 12,5 jaar in dienst was. Deze datum viel in de periode dat we niet samen konden repeteren, maar we hebben hierbij stilgestaan op de dag dat hij 13 in jaar in dienst was. Ook zijn Mariska van Vliet en Netty van Bergeijk tot erelid van onze vereniging benoemd, beide dames waren erg verrast!

           

 

 

Aansluitend op het concert van 10 juli, hadden we alweer de seizoensluiting van dit bijzondere jaar. Dit jaar geen barbecue, maar een frietkar waar iedereen wat kon bestellen.

Maar wat is het fijn dat we voor de zomer toch nog muziek met elkaar mochten maken en elkaar weer konden ontmoeten! Na de zomervakantie gaan we ons voorbereiden op de NBK met het stuk ‘From San Marco Quarter’ van Joop van Dijk.

 

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S