O&U zet goede prestatie neer op weg naar de NBK

Zaterdag 31 oktober hebben zowel het A- als het B-orkest deelgenomen aan het jaarlijkse Altena Streekfestival. Het B-orkest kwam uit in de jeugdklasse en het A-orkest in de topklasse.

IMG_9031

Elk orkest kon maximaal zestig punten krijgen, het optreden van het B-orkest werd beloond met 47,5 punten: goed voor een mooie 7e plaats. Het jeugdorkest van AFC werd in deze klasse eerste met 50,9 punten.

Het A-orkest ontving voor haar uitvoering van Sounds van John Golland 54,9 punten, goed voor de tweede plaats in de topklasse. De eerste plaats was voor Altena Brass met 56,2 punten. Klik hier voor de volledige uitslag.

Sounds is dit jaar het verplichte werk in de eerste divisie tijdens de NBK in Utrecht. Deze vinden plaats op 14 november. Ter voorbereiding hieraan neemt het A-orkest komend weekend deel aan de Atelier Pfeiffer NBK Try-out. Tijdens deze try-out wordt aan de deelnemende bands de mogelijkheid geboden om hun verplichte NBK-werk voor een kritisch publiek uit te voeren. De optredens worden beoordeeld door een gerenommeerd jurylid, zodat ze de laatste week voor de NBK nog de puntjes op de i kunnen zetten. De avond begint om 18.30 uur, O&U zal rond 21.20 uur het podium betreden. Adres: ZIMIHC Theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht.

Foto’s Streekfestival 2015