OEFENING EN UITSPANNING NU OOK NEDERLANDS KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag 28 oktober heeft hebben we deelgenomen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Deze vonden plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Met drie andere bands kwam O&U uit in de eerste divisie, waar het lastige Stonehenge van Jan van der Roost het verplichte werk was.

’s Ochtends werd er natuurlijk traditioneel koffiegedronken en ingespeeld in De Drieklank, waarna we naar Utrecht vertrokken.

Door loting werd bepaald dat wij als derde band moesten spelen. Op zich gunstig, alleen jammer dat we hierdoor de andere deelnemers niet konden horen.

Na de warming-up gingen we ontspannen het podium op. Vanaf de eerste noot zat de sfeer er goed in en in een volle zaal werd er een energieke en erg muzikale uitvoering gegeven. Het optreden werd dan ook door het publiek beloond met een minutenlang applaus.

Ook de jury kon de uitvoering waarderen: wij kregen maar liefst 94 punten en werden hierdoor Nederlands kampioen! Excelsior Zalk werd tweede met 91 punten.

De solistenprijs in de 1e divisie was dit jaar te winnen voor de bugel. Met trots mocht onze bugeliste Wendy van Veen deze prijs in ontvangst nemen.

 

De volledige uitslag vind je op https://www.enbk.nl/NBK2017/Uitslagen

Na een zeer geslaagde concerttour naar Vietnam in februari en het behalen van de wereldtitel eerste divisie brassband in juli tijdens het Wereld Muziek Concours, is deze nationale titel een mooie voortzetting van het succesjaar 2017!