Brassband Oefening en Uitspanning gaat naar Vietnam!

Wat ruim een jaar geleden begon met een zakenreis van een van onze leden, eindigt nu met een uitnodiging om met heel de brassband een week naar Vietnam te komen en onder andere concerten te geven.

24 februari beginnen we aan een nu al onvergetelijke reis.

Afbeeldingsresultaat voor vietnam

Een van onze trombonisten, Jan van den Broek, was voor zijn werk in Vietnam. Tijdens een etentje met een zakenpartner bleek deze in het bestuur te zitten van de Netherlands – Vietnam Friendship and Cooperation Association in

Hai Phong. Het belangrijkste doel van deze Association is het versterken van wederzijds begrip en vriendschap tussen de Vietnamese en de Nederlandse bevolking. Tijdens de gesprekken op deze avond kwam het al snel op het onderwerp hobby’s.

Jan gaf aan dat hij in een brassband speelt en dat het altijd een droom van hem is geweest om met de band een buitenlandse reis te maken: dit om de onderlinge banden in de vereniging te versterken en om Nederlandse brassbandmuziek te promoten in het buitenland. Zo is het balletje gaan rollen, wat nu dus uiteindelijk heeft geresulteerd in een officiële uitnodiging van de Association.

Achter de schermen wordt er al vanaf die tijd al hard gewerkt om deze reis te organiseren. Het zoeken naar sponsors, de programmering, regelen van vliegtickets, instrumenten transport, hotelboekingen, visa, vaccinaties: dit zijn maar een paar voorbeelden.

Al dit harde werken is zeker beloond: Wij hebben daar een drukke en onvergetelijke week voor de boeg. Zo wordt er een galaconcert gegeven in het Opera House van Hai Phong en een buitenconcert in deze stad, de internationale school gaat bezocht worden voor een concert en workshops.

Daarnaast wordt er een masterclass georganiseerd op het conservatorium van Hanoi, waar het begrip brassband nog geheel onbekend is, met een concert in de schitterende concerthall van dit conservatorium, Zodoende zijn de zes dagen wij daadwerkelijk in Vietnam zijn goed gevuld.

Gelukkig is er ook nog tijd voor ontspanning: er is een bezoek aan Ha Long Bay ingepland, een echte must-see!

Wilt u op de hoogte blijven tijdens deze reis? Like dan onze Facebookpagina.

Tijdens deze reis wordt er geprobeerd om regelmatig updates te plaatsten.

Ook is er op 1 april een ‘welkom thuis’ concert. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op onze Facebookpagina en op onze website