Terugblik seizoen 20/21

2021: Weer een coronajaar. Een vreemd jaar voor de hele wereld, ook de brassbandwereld. Maar gelukkig gaat het coronatechnisch steeds wat beter en konden we eind van het seizoen toch weer opstarten.

Na enkele online meetings mochten we op 3 juni weer voor het eerst met z’n allen samen repeteren in de kerk in Heusden. Daarna konden we gelukkig weer gebruik maken van ons eigen muziekgebouw De Drieklank.

Op 3 juli hadden we een leuke dag ‘in en om de Drieklank’. Een dag waar de jeugd samen met het A-orkest een repetitiedag hadden met aansluitend een concert. Voor de jeugd erg leuk om eens te proeven hoe het is om in een groot orkest te spelen en voor de leden van het A-orkest een uitdaging omdat er werd geswitcht van partijen. Dit om eens te ervaren hoe het is om een andere positie te hebben in de band. Kees Treffers (dirigent B-orkest en Es-cornettist van het A-orkest) dirigeerde deze dag.

 

 

Op 10 juli gaven we een buitenconcert op het Marktplein in Wijk en Aalburg. Wat heerlijk om dit weer te mogen en kunnen doen met z’n allen!

 

 

Ook was het een bijzonder jaar omdat onze dirigent Anno Appelo 12,5 jaar in dienst was. Deze datum viel in de periode dat we niet samen konden repeteren, maar we hebben hierbij stilgestaan op de dag dat hij 13 in jaar in dienst was. Ook zijn Mariska van Vliet en Netty van Bergeijk tot erelid van onze vereniging benoemd, beide dames waren erg verrast!

           

 

 

Aansluitend op het concert van 10 juli, hadden we alweer de seizoensluiting van dit bijzondere jaar. Dit jaar geen barbecue, maar een frietkar waar iedereen wat kon bestellen.

Maar wat is het fijn dat we voor de zomer toch nog muziek met elkaar mochten maken en elkaar weer konden ontmoeten! Na de zomervakantie gaan we ons voorbereiden op de NBK met het stuk ‘From San Marco Quarter’ van Joop van Dijk.

 

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

10e jaar top-drie NBK

Het NBK,

Elk jaar weer een evenement waar we naar uit kijken.
Dit jaar met als verplicht werk Alpina Brass van Jan Van der Roost.
Met een goede voorbereiding waaronder 2 try-out concerten op 12 en 19 oktober hebben we
met 90 punten een 3e plaats op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen weten te behalen.
Dit is het 10e jaar op rij in de top-drie geëindigd! Een mooi stabiel resultaat waar de band trots op is.

Uitslag Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2019 1e divisie:
6. 85 punten – Brassband Amersfoort
5. 86 punten – Kunt naar Kracht
4. 87 punten – Brassband Breukelen
3. 90 punten – Oefening en Uitspanning
2. 92 punten – Chr. Brassband Excelsior
1. 93 punten – Chr. Brassband Pro- Rege

 

Sports Meets Music

Sports meets Music

Zaterdag 13 april vieren we samen met Stichting Powerhouse Sport een sportief en muzikaal feestje!

Stichting Powerhouse Sport bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit jubileumjaar te vieren, heeft de stichting ons benaderd om samen een concert te geven. Want ondanks dat muziek en sport mijlenver uit elkaar lijken te liggen, hebben ze verrassend veel overeenkomsten.

We willen deze avond laten zien en horen wat deze overeenkomsten zijn. Er zijn unieke combinaties gevormd, waardoor duidelijk wordt dat muziek en sport elkaar echt kunnen aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan een balkoefening terwijl wij spelen en acrogymnasten die speciaal voor deze avond een nieuwe show in elkaar hebben gezet op onze muziek. Ook zullen een aantal herenturners vrije oefeningen doen op muziek, wordt er gedanst en Lieke Brok zal haar danstwirl uitvoeren op een speciaal voor deze avond geschreven arrangement. Er zijn ook freerunners aanwezig. Wij verklappen nog niet wat zij gaan laten zien, maar het wordt zeker spectaculair!

Naast de verschillende sportdisciplines, is er ook nog een muzikale gast: zangeres Sara Bax zal een aantal nummers zingen, begeleid door ons. Zij studeert momenteel Muziektheater (met hoofdvak zang) aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

Een enorm gevarieerde avond dus, waarbij je zeker verrast gaat worden

Alvast uw toegangsbewijs bestellen? Stuur een mail naar: kaartenoenu@gmail.com
In de voorverkoop is de prijs €10,-/persoon, aan de deur €12,50.
De voorverkoop loopt t/m woensdag 10 april.

Datum: 13 april 2019
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: ’t Uivernest, Kerkstraat 9, Hank

Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert Oefening en Uitspanning

Een muzikaal Aalburgs welkom aan Altena

Een nieuw jaar betekent eigenlijk automatisch ook een nieuw Nieuwjaarsconcert van brassband Oefening en Uitspanning.

Omdat een nieuw jaar nu ook een nieuwe gemeente betekent, is besloten om dit concert in een iets ander jasje te steken: de drie Aalburgse muziekverenigingen nemen gezamenlijk afscheid van Aalburg, maar heten ook de nieuwe gemeente Altena welkom!

U bent van harte uitgenodigd om dit op 12 januari mee te maken in het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg. Om 19:30 uur begint een zeer gevarieerde avond waarop alle orkesten uit de gemeente Aalburg te beluisteren zijn: de fanfare en slagwerkgroep van Excelsior uit Genderen, brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en zoals elk jaar het A- en B-orkest van Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg.

Als afsluiter van het concert spelen de bands nog gezamenlijk een nummer met een bekende gastdirigent. Zo wordt de gemeente Aalburg symbolisch uitgezwaaid door de op dat moment oud-burgemeester Naterop van Aalburg!

Geniet van deze unieke gebeurtenis en praat nog gezellig na onder het genot van een hapje en een drankje.

Poster nieuwjaarsconcert O&U

Voorspeelmiddag 7 juli

Zaterdag 7 juli 2018 zal de voorspeelmiddag ‘Summer Vibes’ plaatsvinden.

U bent allen van harte welkom!

Open poster voor verdere informatie.

Tournee Roemenië

O&U TERUG VAN GESLAAGDE ROEMENIË-TOUR

 Fotos 

Maandag 14 mei zijn we is thuisgekomen van een zeer geslaagde tour naar Galati, Roemenië.
Op uitnodiging van een aantal Nederlandse bedrijven waren we woensdag 9 mei naar deze stad afgereisd voor een aantal intensieve, maar onvergetelijke dagen.

Na een lange reisdag werd de donderdag begonnen met een repetitie, in een loods van Alewijnse Marine. Er was een grote toeloop van personeel die zich afvroeg waar die muziek toch vandaan kwam. Donderdagavond was het tijd voor het eerste concert: tijdens een rondvaart op de Donau werd dus het spits afgebeten. Een mooie ervaring op een mooie locatie!

Vrijdag 11 mei was het weer vroeg dag: Er werd een tewaterlating muzikaal omlijst op de scheepswerf van Damen.
Vooral de grote hoeveelheid medewerkers en de tewaterlating zelf hebben een grote indruk gemaakt! Vroeg in de avond werden we verwacht bij DMT Marine Equipment voor een concert.
Hierbij waren een afvaardiging van de Nederlandse en Roemeense Kamer van Koophandel en de Nederlandse ambassadeur aanwezig.

Zaterdagochtend gaven we een concert/workshop voor kinderen bij de Fundatia Inimã de Copil. Deze stichting ondersteunt kinderen waarvoor de ouders zelf niet goed kunnen zorgen. Dit wordt o.a. gedaan door het bieden van dagopvang, een warme maaltijd per dag en kleding. We waren onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen en de gretigheid om de verschillende slagwerkinstrumenten te gebruiken.
’s Avonds was er een concert in het Musical Theatre in Galati, speciaal georganiseerd voor de medewerkers van de sponsors. De zaal was redelijk gevuld, maar het enthousiasme was overweldigend!

Zondag was alweer de laatste dag van de tour: In het Gradina Publica (park) werd een gezamenlijk concert met de lokale fanfare gegeven. Het publiek was massaal toegestroomd en de reacties waren enorm positief.
Zondag avond gaven we toch echt het laatste concert: Tijdens een galadiner voor de Fundatia Inimã de Copil speelden we tussen de gangen door driemaal een kort programma.

Hierna was het tijd voor iedereen om de koffers te pakken en de instrumenten klaar te maken voor transport.
We zijn weer een hele ervaring rijker. Wat ons het meest bij is gebleven is het enthousiasme van de mensen en de goede zorgen van onze sponsors.

Nu op naar de volgende uitdaging: O&U doet op 16 juni mee aan Surventobrass!

WIJ GAAN NAAR ROEMENIË

Na een zeer geslaagde concerttour naar Vietnam begin 2017, hebben we het reisvirus te pakken. Wij hebben van een aantal sponsors van de Vietnam tour een uitnodiging ontvangen en aanvaard om tijdens het Hemelvaartweekend naar Galati in Roemenië te komen om meerdere concerten en workshops te geven.

De reis volgt na een enorm succesjaar, waaraan de reis naar Vietnam zeker heeft bijgedragen. In juli 2017 wonnen we tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in de eerste divisie, en mogen ons hierdoor vier jaar lang wereldkampioen noemen.

Alsof dit nog niet genoeg was, werden we in oktober ook nog Nederlands kampioen eerste divisie tijdens de NBK in Utrecht. Opvallend was dat er maar liefst een verschil van 3 punten was met de band op de tweede plaats.

Galati is de grootste Roemeense havenstad aan de Donau. De stad heeft een koopvaardij- en een marinehaven en de grootste en oudste scheepswerf van Roemenië. Deze industrie heeft ervoor gezorgd dat er ook veel Nederlandse bedrijven hier actief zijn.

Woensdag 9 mei gaat O&U per vliegtuig en bus naar Galati.

Het programma staat al grotendeels vast, maar wisselt nog steeds.Dit is wat er nu bekend is:

Donderdag is het eerste concert op een rondvaartboot op de Donau. Vrijdag wordt de Damen Galati scheepswerf bezocht waar een lunchconcert gegeven wordt. ’s Avonds staat er een concert in het grădina publică park van Galati met de plaatselijke fanfare Valurile Dunarii (Golven van de Donau) op het programma.

Zaterdag wordt er overdag een workshop gegeven aan kansarme kinderen via de Heart of a Child Foundation Galati, in de avond is er een galaconcert in Galati Musical Theatre voor de medewerkers van de sponsoren.

Zondagavond treden we op tijdens een benefietconcert, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Heart of Child Foundation Galati.

Op maandag vertrekken we weer naar Nederland, een onvergetelijke ervaring rijker!

U kunt tijdens de tour op de hoogte blijven door onze Facebookpagina te volgen. Dagelijks zullen hier updates op geplaatst worden.

Concert met USBB

Geslaagd Nieuwjaarsconcert

Het Nieuwjaarsconcert van zaterdag 13 was een groot succes! In de volgepakte aula van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg lieten het B- en A-orkest en het Andels Fanfare Corps het beste van zichzelf horen.

Het massale publiek (alle 210 stoelen waren bezet en mensen moesten zelfs staan) kon als eerste genieten van het B-orkest. Met een afwisselend programma, met onder andere een Es-bas solo door Johan Rebel, lieten ze horen dat ze nog steeds vooruitgaan.

Na een snelle wissel was het de beurt aan het A-orkest. Na de opening Ad Astra, opgedragen aan het trouwe publiek en fans, was het tijd om een gezamenlijke toost uit te brengen.

Onze nieuwe voorzitter Pieter van Loon gaf een korte terugblik op 2017 en keek alvast vooruit op al het moois wat 2018 gaat brengen. Hierna hieven we met het publiek het glas om te proosten op het nieuwe jaar.

Het programma van het A-orkest werd vervolgd met de mars Thundercloud. In het verdere programma waren maar liefst 3 solisten te horen: Erik van Ooijen met het virtuoze Pantomime, Wim van Loon met het prachtige Don’t Doubt Him Now en Pieter van Loon met het verrassende La Cueva Del Dragon.

Na de pauze kon het publiek genieten van het Andels Fanfare Corps. Zij brachten een mooi afwisselend programma. Onder andere de muziek van de blockbuster Pirates of he Carribean kwam voorbij, net zoals het gedragen Song of Peace en het bekende Call of the Cossacks.

De avond werd afgesloten door alle drie de orkesten met een gezamenlijke uitvoering van Happy New Year.

Na het geslaagde muzikale gedeelte was het tijd om gezellig na te borrelen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog lang nagepraat.

Foto’s

Concert in Hervormde Kerk Besoyen

Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 3 februari om 19:30 te komen luisteren in Waalwijk.

Voor alle informatie kunt u de onderstaande poster bekijken.