Geslaagd Nieuwjaarsconcert

Het Nieuwjaarsconcert van zaterdag 13 was een groot succes! In de volgepakte aula van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg lieten het B- en A-orkest en het Andels Fanfare Corps het beste van zichzelf horen.

Het massale publiek (alle 210 stoelen waren bezet en mensen moesten zelfs staan) kon als eerste genieten van het B-orkest. Met een afwisselend programma, met onder andere een Es-bas solo door Johan Rebel, lieten ze horen dat ze nog steeds vooruitgaan.

Na een snelle wissel was het de beurt aan het A-orkest. Na de opening Ad Astra, opgedragen aan het trouwe publiek en fans, was het tijd om een gezamenlijke toost uit te brengen.

Onze nieuwe voorzitter Pieter van Loon gaf een korte terugblik op 2017 en keek alvast vooruit op al het moois wat 2018 gaat brengen. Hierna hieven we met het publiek het glas om te proosten op het nieuwe jaar.

Het programma van het A-orkest werd vervolgd met de mars Thundercloud. In het verdere programma waren maar liefst 3 solisten te horen: Erik van Ooijen met het virtuoze Pantomime, Wim van Loon met het prachtige Don’t Doubt Him Now en Pieter van Loon met het verrassende La Cueva Del Dragon.

Na de pauze kon het publiek genieten van het Andels Fanfare Corps. Zij brachten een mooi afwisselend programma. Onder andere de muziek van de blockbuster Pirates of he Carribean kwam voorbij, net zoals het gedragen Song of Peace en het bekende Call of the Cossacks.

De avond werd afgesloten door alle drie de orkesten met een gezamenlijke uitvoering van Happy New Year.

Na het geslaagde muzikale gedeelte was het tijd om gezellig na te borrelen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog lang nagepraat.

Foto’s

Concert in Hervormde Kerk Besoyen

Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 3 februari om 19:30 te komen luisteren in Waalwijk.

Voor alle informatie kunt u de onderstaande poster bekijken.

 

OEFENING EN UITSPANNING NU OOK NEDERLANDS KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag 28 oktober heeft hebben we deelgenomen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Deze vonden plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Met drie andere bands kwam O&U uit in de eerste divisie, waar het lastige Stonehenge van Jan van der Roost het verplichte werk was.

’s Ochtends werd er natuurlijk traditioneel koffiegedronken en ingespeeld in De Drieklank, waarna we naar Utrecht vertrokken.

Door loting werd bepaald dat wij als derde band moesten spelen. Op zich gunstig, alleen jammer dat we hierdoor de andere deelnemers niet konden horen.

Na de warming-up gingen we ontspannen het podium op. Vanaf de eerste noot zat de sfeer er goed in en in een volle zaal werd er een energieke en erg muzikale uitvoering gegeven. Het optreden werd dan ook door het publiek beloond met een minutenlang applaus.

Ook de jury kon de uitvoering waarderen: wij kregen maar liefst 94 punten en werden hierdoor Nederlands kampioen! Excelsior Zalk werd tweede met 91 punten.

De solistenprijs in de 1e divisie was dit jaar te winnen voor de bugel. Met trots mocht onze bugeliste Wendy van Veen deze prijs in ontvangst nemen.

 

De volledige uitslag vind je op https://www.enbk.nl/NBK2017/Uitslagen

Na een zeer geslaagde concerttour naar Vietnam in februari en het behalen van de wereldtitel eerste divisie brassband in juli tijdens het Wereld Muziek Concours, is deze nationale titel een mooie voortzetting van het succesjaar 2017!

Vacatures – Brassband Oefening en Uitspanning

Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg is dringend op zoek naar nieuwe leden voor de volgende posities:
-Flugelhorn
-Bas
-Slagwerk

Wij zijn een enthousiaste vereniging die uitkomt in de eerste divisie en zijn een fanatiek deelnemer aan diverse wedstrijden.
Denk hierbij aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de Dutch Open Brassband Championships en het Wereld Muziek Concours.
De afgelopen zeven jaar is de band elk jaar in de top drie van de NBK geëindigd, met als hoogtepunt het behalen van de eerste plaats in 2013.
In juli 2017 werden wij wereldkampioen 1e divisie tijdens het WMC in Kerkrade.

Naast de wedstrijden geven we ook regelmatig concerten in de regio, zoals het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert, uitwisselingsconcerten met andere verenigingen en een jaarlijks terugkerend themaconcert.

Het doel van de vereniging is om met onze eigen mensen op een zo hoog mogelijk niveau muziek te maken, en hierbij het plezier in het muziek maken niet uit het oog te verliezen.

Onze repetitieavond is elke donderdag om 19:45 uur in ons eigen muziekgebouw in Wijk en Aalburg.

Interesse? Neem dan contact op door een mail te sturen naar [email protected]

Kijk ook eens op onze Facebookpagina om een beeld te krijgen van onze activiteiten.

Huldiging

Zaterdagmiddag 16 september heeft burgemeester Naterop de zilveren erepenning van de gemeente Aalburg uitgereikt aan Brassband Oefening en Uitspanning tijdens het After Music Summer Festival in Wijk en Aalburg.

De Brassband heeft de erepenning gekregen voor het behaalde Wereldkampioenschap.
Het was een gezellige drukte tijdens de huldiging.

foto van Gemeente Aalburg.

Oefening en Uitspanning wereldkampioen

Zaterdag 8 juli zijn wij tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade wereldkampioen geworden! De eerste divisie brassband wedstrijd kende een sterk internationaal deelnemersveld met maar liefst elf participerende bands.

Om 09:00 uur waren alle bands aanwezig voor de loting: wij lootten als tiende, wat betekende dat we om 16:00 uur het podium mochten betreden. Lang wachten dus, de tijd werd door de meesten benut om naar de concurrentie te luisteren.
Uiteindelijk zaten we pas om 17:30 op het podium en konden wij ons programma laten horen.
Na het inspeelwerk Prismatic Light van Alan Fernie was het tijd voor Dances and Arias van Edward Gregson als verplicht werk en Chivalry van Martin Ellerby als keuzewerk.
Iedereen kwam met een zeer tevreden gevoel van het warme podium af, nu was het afwachten wat de jury ervan vond.
Om iets voor middernacht werd de uitslag bekend gemaakt:
Het optreden van Oefening en Uitspanning kreeg van de jury maar liefst 95 punten!! hiermee bleven we Brassband Pro Rege (93,5 pt) en de Spijkerpakkenband (92 pt) ruimschoots voor.

Op zowel het verplichte werk (93 pt) als het keuzewerk (97 pt) haalden we de hoogste score van de dag.

De komende vier jaar zijn we dus wereldkampioen! Na de Vietnamtour is dit weer een hoogtepunt van 2017!

The Best of O&U

De voorspeelmiddag die elk jaar door Oefening en Uitspanning wordt georganiseerd zal dit jaar zaterdag 20 mei plaatsvinden.
Alle leerlingen zullen een solo ten gehoren brengen en dit jaar zal pianist Gerard Verweij meerdere leerlingen begeleiden op piano.

De middag zal muzikaal geopend worden door muziekanten van het A-orkest en afgesloten worden door het gehele B-orkest o.l.v. Kees Treffers.

Iedereen is van harte welkom om deze middag te komen luisteren in ons eigen muziekgebouw de Drieklank.

Back from Vietnam Concert

Zaterdagmorgen. Een mistige en druilerige ochtend. Vandaag moet ik weer het hele stuk naar Wijk en Aalburg rijden, met weer die muziek die we nu wel kennen en met weer dat ellendige Windows of the World met solo… Tot zover de 1 april grap want dat is het tenslotte op deze zaterdag.

De waarheid ligt gelukkig precies omgekeerd. Ik heb zin in deze dag die in het teken staat van de afsluiting van een hele leuke periode met daarin als hoogtepunt de onvergetelijke reis naar Vietnam.

Nadat de polo’s, jas, blouse en mijn Vietnamese gongetje zijn ingepakt vertrekken we naar het Brabantse. De eerste stop zal zijn in Waalwijk waar een mini concertje zal worden gegeven in de tuin van Jan van den Broek als dank voor de organisatie van de fantastische reis. Jan was erg verrast en op enkele momenten zichtbaar geëmotioneerd. Het gebeurd ook niet elke dag dat jouw orkest in je achtertuin een serenade voor je geeft. Gelukkig is de mooie tuin groot genoeg voor een concertje, dus ik zeg: maak er een jaarlijks tuinconcert van met als afsluiting een bbq!

Op naar de voorrepetitie in de inmiddels in Aziatische sferen versierde aula van het Willem van Oranje college. Voor de eerste keer sinds het conservatorium in Hanoi wordt het Vietnam repertoire er bij gepakt. Dit maal niet met hulp van Vietnamese studenten maar van de eigen leden van het b-orkest.

De muziek blijkt nog goed in de vingers te zitten, en langzaam komt de sfeer er weer in.

Het concert verloopt op een hele leuke en ontspannen manier. Met tussen de werken door een verhaallijn over de belevenissen in Vietnam en op een groot scherm een fotoreportage die aansluit op het verhaal. Rondkijkend zie je dat iedereen weer met volle teugen geniet van dit alles, vele fijne herinneringen aan de geweldige reis komen boven en het concert vliegt voorbij richting de pauze.

Tijd om namens de invallers ook nog een woordje van dank te spreken en een cadeau te overhandigen aan de vereniging in de vorm van het werk “Meditation” van Peter Graham.

Het tweede deel van het concert verloopt ook weer prima in de goed gevulde zaal. De jeugdleden spelen ook nog een aantal werken mee en krijgen nog een echt Vietnamees notitieboekje als presentje.

Na ditmaal maar één toegift wordt de Vietnam periode dan toch echt afgesloten en gaat voor de band de focus naar het WMC.

Uiteraard niet nadat er nog gezellig nagepraat is onder het genot van onder andere een loempia en na het maken van een foto in Vietnamese kleding.

We zijn deze avond echt nog een keertje terug in Vietnam geweest samen met ons publiek, en het was weer heel fijn om dit met deze leuke club mensen mee te maken.

Eddy Kaaistekerfoto van Eddy Kaaisteker.

Aankondiging: Back From Vietnam Concert

Ook zo benieuwd naar wat wij in Vietnam meegemaakt hebben?

Een maand na onze concerttour, blikken we nog een keer terug op deze onvergetelijke reis.

Beleef deze reis samen met ons: hoor en zie wat wij daar beleefd hebben!

Ook is er deze avond de mogelijkheid om een foto in Vietnamese stijl te laten maken.

Het aftellen kan beginnen

Na het zeer geslaagde uitzwaaiconcert voor de sponzoren en belangstellenden afgelopen donderdag, kan nu het aftellen echt beginnen.

Foto’s