Back from Vietnam Concert

Zaterdagmorgen. Een mistige en druilerige ochtend. Vandaag moet ik weer het hele stuk naar Wijk en Aalburg rijden, met weer die muziek die we nu wel kennen en met weer dat ellendige Windows of the World met solo… Tot zover de 1 april grap want dat is het tenslotte op deze zaterdag.

De waarheid ligt gelukkig precies omgekeerd. Ik heb zin in deze dag die in het teken staat van de afsluiting van een hele leuke periode met daarin als hoogtepunt de onvergetelijke reis naar Vietnam.

Nadat de polo’s, jas, blouse en mijn Vietnamese gongetje zijn ingepakt vertrekken we naar het Brabantse. De eerste stop zal zijn in Waalwijk waar een mini concertje zal worden gegeven in de tuin van Jan van den Broek als dank voor de organisatie van de fantastische reis. Jan was erg verrast en op enkele momenten zichtbaar geëmotioneerd. Het gebeurd ook niet elke dag dat jouw orkest in je achtertuin een serenade voor je geeft. Gelukkig is de mooie tuin groot genoeg voor een concertje, dus ik zeg: maak er een jaarlijks tuinconcert van met als afsluiting een bbq!

Op naar de voorrepetitie in de inmiddels in Aziatische sferen versierde aula van het Willem van Oranje college. Voor de eerste keer sinds het conservatorium in Hanoi wordt het Vietnam repertoire er bij gepakt. Dit maal niet met hulp van Vietnamese studenten maar van de eigen leden van het b-orkest.

De muziek blijkt nog goed in de vingers te zitten, en langzaam komt de sfeer er weer in.

Het concert verloopt op een hele leuke en ontspannen manier. Met tussen de werken door een verhaallijn over de belevenissen in Vietnam en op een groot scherm een fotoreportage die aansluit op het verhaal. Rondkijkend zie je dat iedereen weer met volle teugen geniet van dit alles, vele fijne herinneringen aan de geweldige reis komen boven en het concert vliegt voorbij richting de pauze.

Tijd om namens de invallers ook nog een woordje van dank te spreken en een cadeau te overhandigen aan de vereniging in de vorm van het werk “Meditation” van Peter Graham.

Het tweede deel van het concert verloopt ook weer prima in de goed gevulde zaal. De jeugdleden spelen ook nog een aantal werken mee en krijgen nog een echt Vietnamees notitieboekje als presentje.

Na ditmaal maar één toegift wordt de Vietnam periode dan toch echt afgesloten en gaat voor de band de focus naar het WMC.

Uiteraard niet nadat er nog gezellig nagepraat is onder het genot van onder andere een loempia en na het maken van een foto in Vietnamese kleding.

We zijn deze avond echt nog een keertje terug in Vietnam geweest samen met ons publiek, en het was weer heel fijn om dit met deze leuke club mensen mee te maken.

Eddy Kaaistekerfoto van Eddy Kaaisteker.